Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 15:36

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

 

ΑΥΡΙΟ
Σύσκεψη για τις αποζημιώσεις των ενστόλων

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.ethnos.gr


Σε σύσκεψη αύριο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρουσία εκπροσώπων των ενστόλων θα αναζητηθεί η χρυσή τομή για την αποζημίωσή τους μετά την απόφαση του ΣτΕ.

 

 

Στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν κονδύλια όχι μόνο για τα αναδρομικά (από την 1η Αυγούστου έως σήμερα) αλλά και για τις αυξημένες αποδοχές που θα καταβάλλονται από εδώ και στο εξής.

Τα αναδρομικά υπολογίζονται σε περίπου 550 εκατ. ευρώ (420 για τους εν ενεργεία και 130 για τους συνταξιούχους), ενώ άλλα 200 εκατ. ευρώ θα χρειαστούν κατ' έτος σε μόνιμη βάση επειδή οι μισθοί τους θα διαμορφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το σενάριο νέων μισθολογικών προσαρμογών ώστε ναι μεν οι αποδοχές των ενστόλων να αυξηθούν σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, αλλά να μη φθάσουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, πριν δηλαδή εφαρμοστούν οι περικοπές του νόμου 4046/2012. Σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστούν λιγότερα χρήματα τόσο για τα αναδρομικά όσο και για τις μόνιμες ανάγκες του προϋπολογισμού. Επίσης θεωρείται βέβαιο πως τμήμα των αναδρομικών θα καλυφθεί από τους ίδιους τους ενστόλους.

 

Προαγωγές

 

Προς την κατεύθυνση αυτή και λαμβάνοντας υπόψη ότι από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα συνέχισαν να λαμβάνουν προαγωγές, παρότι αυτές είχαν τυπικά «παγώσει», θα συμψηφιστεί ένα ποσό το οποίο προσεγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα θα συμψηφιστεί το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν (37,5 εκατ. ευρώ) με το σκεπτικό ότι χορηγήθηκε εξαιτίας των περικοπών στις αποδοχές τους.
Ομως τα ποσά αυτά δεν είναι αρκετά και σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου θα αναζητηθούν μέτρα που θα πλήξουν κι άλλες κοινωνικές ομάδες.

 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64029608

Διαβάστηκε 2197 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 219 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611