Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 19:58

"ΚΟΥΡΕΜΑ" ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ Ή ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ

 

"Κούρεμα" στο εφάπαξ ή σύσταση δικού τους ταμείου έχουν να επιλέξουν οι ένστολοι

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.newmoney.gr


Αλλάζουν όλα στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ των ενστόλων αφού μπορεί το ΣτΕ να έκρινε παράνομες τις περικοπές στους μισθούς τους ωστόσο θα πρέπει τώρα να επιλέξουν εάν θα συμπεριληφθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) ή εάν θα συστήσουν δικά τους, αυτοχρηματοδοτούμενα, ταμεία για το εφάπαξ που παίρνουν σήμερα.

 

Την απόφαση σύστασης ταμείων για τους ενστόλους έλαβαν σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με αποτέλεσμα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης να προετοιμάσει διάταξη για την δυνατότητα σχηματισμού ταμείου με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.

Με τη ρύθμιση αυτή, οι ένστολοι της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού έχουν την επιλογή είτε να παραμείνουν υπό το ΕΤΕΑ, δεχόμενοι τις περικοπές που ισχύουν για το εφαπαξ των δημοσίων υπαλλήλων είτε να συστήσουν δικό τους αυτοχρηματοδοτούμενο ταμείο.

Το θέμα αυτό εντάσσεται στο γενικότερο ζήτημα της ενοποίησης των ταμείων που ζητάει η τρόικα κι αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για τη δόση.

Η διάταξη του υπουργείου Εργασίας πρόκειται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το Βήμα, στο εν λόγω πολυνομοσχέδιο:

- Θα αναφέρονται οι συντελεστές βιωσιμότητας των μετοχικών ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και ορισμένων άλλων επικουρικών ταμείων τα οποία ενσωματώνονται στο ΕΤΕΑ.

- Θα υπάρχουν καταργήσεις σειράς φόρων υπέρ τρίτων

- Προβλέπεται επίσης ότι το κομμάτι της ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ (επικουρικό ταμείο αστυνομικών) τίθεται υπό την εποπτεία του υπουργείου εργασίας ενώ το κομμάτι της πρόνοιας (εφάπαξ) παραμένει υπό την εποπτεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

 

http://www.newmoney.gr/article/60250/koyrema-sto-efapax-i-systasi-dikoy-toys-tameioy-ehoyn-na-epilexoyn-oi-enstoloi#ixzz38mckU5gC

Διαβάστηκε 1530 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ