Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 14:38

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ

 

Νέα νίκη ένστολου συνδικαλισμού και πρώην αστυνομικών βουλευτών, "Επαγγελματικό" ταμείο το ΤΕΑΠΑΣΑ

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr


Λύση ζωής στο παρά πέντε για το ΤΕΑΠΑΣΑ που φαίνεται ότι βγαίνει οριστικά από την εντατική κλίνη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr τη τελευταία στιγμή κατατέθηκε τροπολογία από τον υπουργό δημόσιας τάξης Βασίλη Κικίλια, που εκχωρεί στο ΤΕΑΠΑΣΑ τη δυνατότητα να μετατρέψει σε επαγγελματικό το επικουρικό ταμείο μέχρι το τέλος του χρόνου και γλιτώσει έτσι από την υπαγωγή του στο ΕΤΕΑ.

Όπως είχε γράψει χθες το bloko.gr, "το πρόβλημα συνίσταται στο επικουρικό του ΤΕΑΠΑΣΑ που παει στο ΕΤΕΑ. Οι συνδικαλιστές ζητούν τη μετατροπή του ταμείου σε καθαρα επαγγελματικό ιδιωτικού χαρακτήρα, προκειμένυ να παραμείνει ανέγγιχτο από τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν για το νέο φορέα μαμούθ. "Μπαίνουμε σ' ένα βαρέλι δίχως πάο", όπως λέει χαρακτηριστικά στο bloko.gr κορυφαίο στέλεχος της αστυνομίας.

Εάν δεν μπει αυτη η τροποποίηση έγκαιρα, τότε το επικουρικό του ΤΕΑΠΑΣΑ υπάγεται από την 1η Ιανουαρίου στο ΕΤΕΑ και μαζί τουτα 250.000.000 αποθεματικό του ταμείου για τις επικουρικές συντάξεις, το οποίο αυτό ακριβώς το ποσό είναι στο οποίο προσβλέπει η κυβέρνηση για τη στήριξη του ΕΤΕΑ!!!

Σύμφωνα με αναλογιστικές μελέτες, και το συγκεκριμένο τμήμα (επικουρικό) του ΤΕΑΠΑΣΑ έχει εγγυημένη βιωσιμότητα 40 ετών, με τις βοηθητικές συντάξεις που δίνονται στο προσωπικό να κυμαινονται από 120 μέχρι 160 ευρώ το μηνα."

Για την επίτευξη της τροπολογίας, ισχυρό ρόλο και παρέμβαση φέρονται ότι είχαν οι δύο πρώην αστυνομικοί βουλευτές που συμμετέχουν στο τωρινό θερινό τμήμα της Βουλής, οι κ.κ. Κυριαζίδης και Νταβλούρος, οι οποίοι δήλωσαν ανυποχώρητα αντίθετοι στην ψήφιση του επίμαχου άρθρου του πολυνομοσχεδίου, εάν δεν έμπαινε η τροποποιητική διάταξη, που φαίνεται ότι διασώζει το επικουρικό τμήμα του ΤΕΑΠΑΣΑ από το "βαρέλι δίχως πάτο" του ΕΤΕΑ και φυσικά τα αποθεματικά των 250.000.000 ευρώ, που παραμένουν ως περιουσιακό στροιχείο των ένστολων που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας.

 

http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/nea-nikh-enstoloy-syndikalismoy-kai-prwhn-astynomikwn-boyleytwn-epaggelmatiko-tameio-to-teapasa.html

Διαβάστηκε 2053 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ