Σάββατο, 02 Αυγούστου 2014 15:12

ΚΥΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

 

Κύμα εξόδου από αστυνομικούς για τις περικοπές στο εφάπαξ

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.tovima.gr

 

Τη δυνατότητα στους ενστόλους να δημιουργήσουν δικό τους "επαγγελματικό ταμείο" για να αποφύγουν την ένταξη τους στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και να αποτραπεί κύμα εξόδου στη συνταξιοδότηση δίνει η κυβέρνηση.

Με προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της ηγεσίας στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών με την οποία τα Ταμεία των Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Λιμενικών τους δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψουν, εκτός από το ταμείο εφάπαξ, και το επικουρικό τους ταμείο (ΤΕΑΠΑΣΑ) σε ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης ως το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο οι αντιδράσεις συνεχίζονται, κυρίως στην αστυνομία. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Κατσιαμάκας μιλά για "κύμα φυγής". Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί αιτήσεις για αποχώρηση από 150 αστυνομικούς και εκτιμάται πως ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στους 500. Επισημαίνει ότι κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν 3750 αστυνομικοί που στελεχώνουν το Σώμα, κι αν αυτοί κάνουν αίτηση, τότε θα «τιναχθεί στον αέρα» το Ταμείο τους.

Όπως λέει «ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ, με την σημερινή του μορφή έχει βιωσιμότητα το πολύ επτά έτη και ότι η δυνατότητα μετατροπής του σε επαγγελματικό ταμείο που έγινε με σχετική προσθήκη στο αρθρ. 221 του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου, αποτελεί δήθεν παραχώρηση της κυβέρνησης. Οι αναλογιστικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί, η τελευταία μάλιστα μόλις προ τριμήνου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η οποία έχει εγκριθεί από το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας, καταδεικνύουν την βιωσιμότητα του ταμείου με την σημερινή του μορφή για τα επόμενα 40 χρόνια».

 

«Κάλπικη» η ρήτρα αξιόμαχου

 

«Να γνωρίζουν σε κάθε περίπτωση ότι όσοι μας εμπαίζουν, θα το εισπράττουν εφάπαξ». Αυτό επεσήμανε μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Δημήτρης Σαϊτάκης. Όπως είπε, «η ρήτρα αξιόμαχου αποτελεί "κάλπικη λίρα" για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ραγδαία προς τα κάτω μείωση των εφάπαξ βοηθημάτων. Επίσης εγκλωβίζει τα περίπου 10.000 στελέχη που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα οδηγώντας τα στην απελπισία γιατί ουσιαστικά τους στερεί το δικαίωμα της αποχώρησης».

 

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=620367

Διαβάστηκε 1855 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 22 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ