Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 23:40

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΣ: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ 90 ΕΥΡΩ"

 

Επιστολή αγωνίας στον αρχηγό του ΓΕΣ: «Δεν έχουμε τα 90 €»

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.dimokratianews.gr


Την ώρα που ο «πόλεμος» μεταξύ των μελών των θεσμικών ενώσεων των στρατιωτικών και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών έχει φουντώσει, με τους πρώτους να έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη απειλώντας τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη και όσους «παρανόμως αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο» ακόμη και με κατασχέσεις προσωπικής περιουσίας σε περίπτωση που δεν τεθεί άμεσα σε ισχύ η απόφαση του ΣτΕ (για την αποκατάσταση των μισθών), από τα στρατόπεδα ολόκληρης της χώρας έρχονται στο φως ιστορίες... εξαθλίωσης. Στελέχη «ζητιάνοι», που αδυνατούν να προμηθευτούν ακόμη και τα προβλεπόμενα εξαρτήματα για τις στολές τους (!) καταφεύγουν τώρα σε αναφορές απελπισίας προς τις διοικήσεις των μονάδων τους, ενημερώνοντας για την οικονομική δυσχέρειά τους.

 

Αυτή η θλιβερή πραγματικότητα ήρθε στο προσκήνιο έπειτα από απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας, σύμφωνα με την οποία από 1ης Ιανουαρίου 2015 όλοι οι αξιωματικοί θα φέρουν υποχρεωτικά με τις επίσημες στολές τους (υπ' αριθμόν 2, 3 και 3α) ζώνη ανάρτησης ξίφους. Η γνωστή και ως «ζώνη των λεόντων», λόγω της παράστασης που φέρει στην αγκράφα, δεν έχει χορηγηθεί δωρεάν στους αξιωματικούς από την υπηρεσία τους, ενώ η τιμή της στο εμπόριο κυμαίνεται μεταξύ 80 και 90 ευρώ, γεγονός που καθιστά την αγορά της απαγορευτική για πολλούς από αυτούς.

Σε σχετικό έγγραφο προς τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) επισημαίνει ότι δεν είναι λίγοι οι αξιωματικοί που τείνουν να υποπέσουν στο πειθαρχικό παράπτωμα της παραποίησης στολής λόγω της οικονομικής δυσχέρειάς τους και καλεί τον κ. Μανωλά να εξετάσει το ενδεχόμενο «χορηγήσεως του εν λόγω απαρτίου σε όλους τους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς και αναστολής της υποχρεωτικότητας του φέρειν μέχρι τη χορήγησή του».
Αντίστοιχο ζήτημα δημιουργήθηκε προ ημερών όταν άλλη διαταγή προέβλεπε τη μετατροπή της «οχτάρας» στολής (8α και 8γ), στην οποία προστίθεται πλέον λευκό φανελάκι που οποίο επίσης δεν χορηγείται από την υπηρεσία και το κόστος του υπολογίζεται σε 6 ευρώ.

 

Ταραχή με «ανακοίνωση» ΓΕΕΘΑ

 

Μια ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που εκδόθηκε (εν αγνοία του υπουργού Εθνικής Αμυνας) και παρέμεινε στον... αέρα για πέντε ώρες προκάλεσε αναταραχή και διορθωτική ανακοίνωση. Στην πρώτη ανακοίνωση τονιζόταν ότι: «Διευκρινίζεται ότι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, το ΓΕΕΘΑ δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα σύστασης πρότασης μισθολογίου και ως εκ τούτου ουδέποτε του ανατέθηκε τέτοιο έργο. Τονίζεται επίσης ότι η θέση του ΓΕΕΘΑ είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και ως εκ τούτου οι μισθοί των στελεχών των Ε.Δ. πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο του Αυγούστου 2012, όπως εντέλλεται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ».

Στη συνέχεια και μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, το ΓΕΕΘΑ έβγαλε διορθωτική ανακοίνωση αναφέροντας: «Διευκρινίζεται ότι η δημοσιευθείσα σήμερα ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ επί μισθολογικών θεμάτων αποτελείται από απόψεις που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο πρωινής ενημέρωσης και παρουσιάσθηκαν εκ παραδρομής με μορφή ανακοίνωσης Τύπου».

 

Αγγελος Σκορδάς

 

http://www.dimokratianews.gr/content/27643/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CF%83-%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-90-%E2%82%AC%C2%BB

Διαβάστηκε 1444 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 00:01

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ