Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 15:19

ΔΩΣΤΕ (ΣΕ 60 ΜΕΡΕΣ) ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

«Δώστε (σε 60 μέρες) τα λεφτά στις Εν. Δυνάμεις»!

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.dimokratianews.gr


Με «καρφιά» (ευθέως) προς την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε 60 μέρες προθεσμία στο Δημόσιο για να συμμορφωθεί με την απόφαση για αποκατάσταση μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών, των αστυνομικών και των λιμενικών.

 

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, εξετάζοντας το ζήτημα, διέγνωσε ότι οι αποφάσεις της Ολομέλειας που δικαιώνουν τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ενοπλες Δυνάμεις παραμένουν έως και σήμερα μόνο στα χαρτιά. Εάν εντός της προθεσμίας που έθεσε το ΣτΕ το Δημόσιο δεν συμμορφωθεί, τότε η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στις 28 Νοεμβρίου 2014 και μπορεί να αναγνωρίσει προσωπική ευθύνη προς αποζημίωση σε υπουργό ή όποιον άλλον αρμόδιο κρατικό λειτουργό ή φορέα κρίνει ότι ευθύνεται για αυτήν την παράλειψη!

Στο σκεπτικό της, με το οποίο ζητάει τη συμμόρφωση του Δημοσίου, η Επιτροπή του ΣτΕ επισημαίνει, μάλιστα: «Δεν συνιστά συμμόρφωση της Διοικήσεως η αόριστη αναφορά περί αποτιμήσεως του εν γένει δημοσιονομικού κόστους που συνεπάγεται η εφαρμογή της, ούτε, άλλωστε, η εκδήλωση της σαφούς προθέσεώς της για εφαρμογή της επίμαχης δικαστικής αποφάσεως και η αδιάστικτη αναγνώριση της αντίστοιχης υποχρεώσεώς της. Εξάλλου τα αναφερόμενα στις απόψεις της Διοικήσεως, με τα οποία επιχειρείται σύνδεση του ζητήματος της συμμορφώσεως προς τις προβλέψεις διαφόρων νομοθετημάτων ή τη διαπραγμάτευση του ίδιου ζητήματος με τη λεγόμενη τρόικα, δεν συνιστούν νόμιμα εμπόδια για την αιτούμενη συμμόρφωση ούτε δικαιολογούν προσωρινή αποχή από αυτήν, ως μη βασιζόμενα σε κάποια συνταγματική διάταξη ή αρχή».

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης, η οποία συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο, τονίζει ότι το Δημόσιο θα έπρεπε να έχει αρχίσει ήδη τη διαδικασία προκειμένου να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις και να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τις δημοσιονομικές συνέπειες της απόφασης και τον τρόπο αντιμετώπισής τους και άρα να έχει δρομολογήσει την επιστροφή των αποδοχών στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών κ.λπ. και την αποκατάσταση του μισθολογίου τους.

 

http://www.dimokratianews.gr/content/28098/%C2%AB%CE%B4%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CE%B5-60-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82%C2%BB

Διαβάστηκε 1785 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 15:25

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ