Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 14:27

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΩΣ ΤΟ 2017 ΖΗΤΟΥΝ 20 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

 

Συμψηφισμό των αναδρομικών με φόρους ως το 2017 ζητούν 20 Βουλευτές της ΝΔ

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr

 

Νέο «πονοκέφαλο» για το οικονομικό επιτελείο αλλά και προβληματισμό στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας προκαλεί η πρωτοβουλία-πρόταση 20 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την απόδοση των αναδρομικών, την οποία γνωστοποίησαν μέσω κατάθεσης ερώτησης στην Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών.

 

Οι 20 γαλάζιοι βουλευτές, με επικεφαλής τον Ανδρέα Μαρίνο, που εκλέγεται στην Ηλεία , αφού αναφέρονται στην καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, σχετικά με τις αυξήσεις αποδοχών και την επιστροφής των αναδρομικών στους ένστολους, οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά τις ζωές τους.

Μέσω της ερώτησης τους ζητούν από την Κυβέρνηση και ειδικότερα τον Γκίκα Χαρδούβελη ή μάλλον ορθότερα υποδεικνύουν τα αναδρομικά που οφείλονται στους ένστολους να συμψηφιστούν με πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους σε βάθος τουλάχιστον τριών ετών προς το Δημόσιο, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα οφειλές από φόρο εισοδήματος και εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή προτείνουν οι ένστολοι να μην πιάσουν ποτέ στα χέρια τους ούτε ένα ευρώ από όσα αναδρομικά δικαιούται έκαστος, αλλά ουσιαστικά αυτά να μένουν σε ένα «συρτάρι» του Δημοσίου και να καλύπτουν (μέχρι να εξαντληθεί το ποσό για καθέναν) δόσεις φόρων και τυχόν άλλες απλήρωτες οφειλές.

Το ερώτημα, που μένει να απαντηθεί μέσα στις επόμενες 3-4 εβδομάδες, είναι αν πρόκειται για «γυμνάσιο» πίεσης προς το οικονομικό επιτελείο ή προμήνυμα του τι τελικώς θα αποφασιστεί από την Κυβέρνηση.

 

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

 

http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/sympshfismo-twn-anadromikwn-me-foroys-ws-to-2017-zhtoyn-20-boyleytes-ths-nd.html

Διαβάστηκε 2161 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ