Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 22:28

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΩΝ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Μειώσεις μισθών και αμοιβών σε είδος στο Δημόσιο

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.dimokratianews.gr


Τρία σχέδια-σοκ, που θα φέρουν επί της ουσίας νέες μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της εφαρμογής νέου μισθολογίου τόσο στον στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το μόνο που μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς είναι η πρόωρη προκήρυξη εκλογών, μια και οι αλλαγές που υπάρχουν στο συρτάρι είναι επώδυνες και θα προκαλέσουν κλιμακωτές αντιδράσεις. Οπως έχουν αφήσει να διαρρεύσει κυβερνητικές πηγές, προβλέπονται αλλαγές που αφορούν τη σύνδεση μισθών και προσόντων, τη μισθολογική εξέλιξη και τις προαγωγές, αλλά και την κατάργηση αμοιβών που αφορούν παροχές σε είδος και «μπόνους» που λάμβαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι για λόγους «κοινωνικής» υποστήριξης.

 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τα παρακάτω:

• Το σχέδιο επέκτασης του ενιαίου μισθολογίου παντού, σε στενό και ευρύτερο Δημόσιο.
• Την καταγραφή με στόχο την εξομάλυνση των επιδομάτων (π.χ. οδοιπορικά) που δίδονται σε υπαλλήλους του Δημοσίου διαφόρων υπουργείων - φορέων και στα οποία εμφανίζονται πολύ μεγάλες αποκλίσεις, τις οποίες το ΥΠΟΙΚ θεωρεί άδικες.
• Την αναζήτηση, καταγραφή και πιθανή κατάργηση αμοιβών σε είδος (π.χ. μειωμένα τιμολόγια) που λαμβάνουν κυρίως εργαζόμενοι στο ευρύ Δημόσιο.

Ο χρόνος πιέζει την κυβέρνηση, μια και το Μνημόνιο προβλέπει να ληφθούν εντός του φθινοπώρου οι αποφάσεις για το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοσθεί από το 2015. Στόχος είναι, βάσει Μνημονίου, το «πάγωμα» της μισθολογικής δαπάνης κάτω από το 10% του ΑΕΠ για μια περίοδο που φτάνει τουλάχιστον έως και το 2018. Ο στόχος καταγράφεται και στο Μεσοπρόθεσμο. Στην περίπτωση των μη μισθολογικών παροχών έχουν μπει στο στόχαστρο δεκάδες περιπτώσεις, όπως οι δαπάνες για θέρετρα, μεταφορές, σίτιση, παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις. Πρόθεση είναι άλλες να περιοριστούν και άλλες να καταργηθούν.

'

Νίκος Ελευθερόγλου

 

http://www.dimokratianews.gr/content/28211/%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%

Διαβάστηκε 1783 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ