Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 00:29

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Αυξήσεις στους ενστόλους από την 1η Νοεμβρίου

Μόλις 4 ευρώ θα πάρει επιπλέον ο μόνιμος στρατιώτης και 232 ευρώ ο Α/ΓΕΕΘΑ

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.paraskhnio.gr


Επιστροφή στους μισθούς του Ιουλίου 2012, πληρωμή υπερωριακής εργασίας και Σαββατοκύριακων, προβλέπει το σχέδιο μισθολογίου των ενστόλων, που... έστειλαν οι υπουργοί Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας στο οικονομικό επιτελείο.

 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο κείμενο που έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει πως το κόστος για την επαναφορά των μισθών των ε.ε. στρατιωτικών στα επίπεδα που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ ανέρχεται σε 137 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 46 εκατ. ευρώ επιστρέφονται άμεσα στο Δημόσιο, καθώς αφορούν κρατήσεις υπέρ του, άρα η επιβάρυνση είναι 91 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση του υπουργείου Αμυνας προβλέπει 35 μισθολογικά κλιμάκια, με διαφορετική εξέλιξη ανάλογα με το από πού προέρχεται κάθε στέλεχος: σχολή αξιωματικών, σχολή υπαξιωματικών, πενταετούς ή μόνιμης θητείας.

Δεδομένου πως με την πρόταση είναι απόλυτα σύμφωνοι και οι Βασίλης Κικίλιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πλέον το μπαλάκι περνάει στο ΥΠΟΙΚ.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως το σχέδιο που προωθείται από την οδό Νίκης προβλέπει ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα λάβουν σε αυτήν τη φάση το 50% του μηνιαίου ποσού που «κόπηκε» πριν από δύο χρόνια, καθώς, όπως έχει εξαγγελθεί, η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών τους στα προ περικοπών επίπεδα θα γίνει σταδιακά.
Μάλιστα, αυτό θα γίνει άμεσα με τις αυξήσεις να περνούν στους μισθούς και τις συντάξεις από την 1η Νοεμβρίου, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον 4 έως 232 ευρώ τον μήνα.

Την ίδια ώρα, προβλέπονται και αυξήσεις στα επιδόματα της τάξεως του 4% έως και 18%, ενώ τα αναδρομικά που θα κυμανθούν από 104 έως 6.000 ευρώ θα καταβληθούν μέσα στην επόμενη διετία. Με βάση, λοιπόν, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, οι μηνιαίες αυξήσεις υπολογίζονται ως εξής:

 

ΒΑΘΜΟΣ ΠΟΣΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

 

Α/ ΓΓΕΘΑ 232 ευρώ

Αρχηγός ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΕΛ.ΑΣ. Π.Σ. και Λ.Σ 185 ευρώ

Γεν. επιθεωρητής Στρατού, Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αρχ. Στόλου, Αρχ. Αεροπορίας 152 ευρώ

Αντιστράτηγος 137 ευρώ

Υποστράτηγος 113 ευρώ

Ταξίαρχος 99 ευρώ

Συνταγματάρχης 75 ευρώ

Αντισυνταγματάρχης 59 ευρώ

Ταγματάρχης 50 ευρώ

Λοχαγός 44 ευρώ

Υπολοχαγός 31 ευρώ

Ανθυπολοχαγός 12 ευρώ

Ανθυπασπιστής 20 ευρώ

Αρχιλοχίας 20 ευρώ

Επιλοχίας 15 ευρώ

Δεκανέας 7 ευρώ

Μόνιμος στρατιώτης 4 ευρώ

 

http://www.paraskhnio.gr/ayksiseis-stoys-enstoloys-apo-tin-1i-noe/

Διαβάστηκε 1845 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ