Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 16:35

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ, ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

 

Το ΥΠΟΙΚ για τη μισθολογική αποκατάσταση των ένστολων: Πότε θα μπουν οι "αυξήσεις", Τί θα γίνει με αναδρομικά, μισθολογικές προαγωγές, νέο μισθολόγιο

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr


Στο 50% της περικοπής η «αύξηση» αποδοχών – Πως θα δοθούν τα αναδρομικά – Τι ισχύει για νέο Μισθολόγιο των ένστολων. 

 

Αποκατάσταση κατά 50% του συνόλου των αποδοχών που περικόπηκαν από τους ένστολους, τόσο από τις βασικές αποδοχές όσο και από τα επιδόματα που λαμβάνουν, αποφάσισε και δρομολογεί η Κυβέρνηση, σύμφωνα με αναλυτική ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, από αξιωματούχο του οικονομικού επιτελείου, ο οποίος αναμένεται εντός της ημέρας να δημοσιοποιήσει το ύψος και το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης των ένστολων και στην Βουλή.

 

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, οι ένστολοι, τελικά στο τέλος Νοεμβρίου, οπότε προκαταβάλλεται ο μισθός του Δεκεμβρίου, θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνουν κατά 50% της περικοπής και σε βασικό μισθό και σε επιδόματα που έχουν υποστεί από τον Αύγουστο του 2012.

Όπως είχε από ημερών γράψει το bloko.gr και σύμφωνα με όσα περιγράφονται και στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, αυτή η αύξηση ημερολογιακά τρέχει από την 1η Ιουλίου 2014. Την ίδια ημέρα και με την ίδια καταβολή στο τέλος Νοεμβρίου (μισθός Δεκεμβρίου), όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο ανώτερος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους αναδρομικά αυτής της αύξησης για πέντε μήνες, δηλαδή για Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο 2014, εξαντλώντας έτσι τις αυξήσεις για το β΄ εξάμηνο του 2014.

Κατόπιν αυτού, θα τους οφείλονται οι «αυξήσεις» του 50% της περικοπής των συνολικών αποδοχών για 23 μήνες, δηλαδή από την 1η Αύγουστο 2012 ως και τις 30 Ιουνίου 2014.

Αυτά θα επιστραφούν στους ένστολους, όπως τόνισε σήμερα ο αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου, επιβεβαιώνοντας και επ΄ αυτού το bloko.gr, σε 36 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Δεκεμβρίου 2014 (μισθός Ιανουαρίου 2015) και την τελευταία στο τέλος Νοεμβρίου 2017 (μισθός Δεκεμβρίου 2017).

Επομένως, αξιωματικός που με τις περικοπές έχασε 200 ευρώ από τον τις αποδοχές του (μισθό και επιδόματα), θα λάβει στο τέλος Νοεμβρίου (μισθός Δεκεμβρίου) «αύξηση» 100 ευρώ και ακόμη 500 ευρώ αναδρομικά για το πεντάμηνο Ιουλίου-Νοεμβρίου 2014.

Από την επόμενη μισθοδοσία και για 36 μήνες θα παίρνει και το 1/36 των 2.300 ευρώ που του οφείλονται για τα αναδρομικά της περιόδου Αυγούστου 2102-Ιουνίου 2014 (23 μήνες Χ 100 ευρώ = 2.300 ευρώ).

 

Μισθολογικές Προαγωγές-Κοινωνικό Μέρισμα

 

Όπως τόνισε ο υψηλόβαθμος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της αποκατάστασης των μισθών:

-ΔΕΝ θα υπάρξει συμψηφισμός με το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν οι χαμηλόμισθοι

-ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ, δηλαδή «ξεπαγωμένες», οι μισθολογικές προαγωγές, όπως ισχύει από το καλοκαίρι του 2012.

 

Μισθολόγιο

 

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και η δήλωση του ίδιου παράγοντα πως «αυτήν την στιγμή η κυβέρνηση δεν μελετά την υιοθέτηση νέου Μισθολογίου για τους ένστολους».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι εάν, με πρωτοβουλία των ηγεσιών των Όπλων ή των Σωμάτων Ασφαλείας ή των αρμόδιων Υπουργείων, επιδιωχθεί να γίνουν «εσωτερικά» αναπροσαρμογές αποδοχών, όπως χαρακτηριστικά είπε «αν δηλαδή θέλουν να μειωθεί λίγο ο μισθός των στρατηγών και να αυξηθεί κατά τι του λοχία, για παράδειγμα», είναι κάτι που μπορεί να τεθεί προς συζήτηση, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν θα απαιτείται επιπλέον δαπάνη του Προϋπολογισμού.

 

Tου Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

 

http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/to-ypoik-gia-th-misthologikh-apokatastash-twn-enstolwn-pote-tha-mpoyn-oi-aykshseis-ti-tha-ginei-me-anadromika-misthologikes-proagwges-neo-misthologio.html

Διαβάστηκε 1741 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ