Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 13:54

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΤΟ Σ.Τ.Ε ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ ΣΤΑ 31 ΧΡΟΝΙΑ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.poasy.gr

 

ΘΕΜΑ: « Εκδίκαση στο ΣτΕ της αίτησης για την ακύρωση της Υ.Α. Περί χορήγησης εφάπαξ από το ΤΕΑΠΑΣΑ στα 31 χρόνια ασφάλισης ».

 

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλώ να ενημερώσετε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι την Δευτέρα 20-10-2014 συζητήθηκε στο Α' τμήμα Συμβουλίου Επικρατείας, η αίτηση που είχα κατ' εντολήν σας καταθέσει για την ακύρωση της υπ' αριθ....... απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά το μέρος που θέτει ως προϋπόθεση για την καταβολή από το ΤΕΑΠΑΣΑ του αναλογούντος εφάπαξ βοηθήματος, τη συμπλήρωση 31 ετών ασφάλισης των δικαιούχων.

Υπέρ του κύρους της προσβαλλόμενης από την Ομοσπονδία απόφασης, άσκησε παρέμβαση το Ταμείο, το οποίο παραστάθηκε δια του Νομικού του Συμβούλου. Το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπήθηκε από πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Του δικαστικού σχηματισμού προήδρευσε ο Πρόεδρος του Α' Τμήματος του ΣτΕ κος ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ, ενώ την εισήγηση της υπόθεσης ανέπτυξε στο ακροατήριο η Πάρεδρος του ΣτΕ κα. Χαρ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Νομικός της Σύμβουλος κος Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, τον οποίον νομιμοποίησαν στο ακροατήριο με σχετική δήλωση ο Πρόεδρος και Γενικός της Γραμματέας, νομίμως εκπροσωπώντας την.

Ανεπτύχθησαν προφορικά όλα τα επιχειρήματα από τους συμμετέχοντες διαδίκους. Ο Πρόεδρος χορήγησε εβδομαδιαία προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων, δηλαδή έως την προσεχή Δευτέρα 27-10-2014, οπότε και κλείνουν οι φάκελοι και το δικαστήριο θα συνεδριάσει.

Η έκδοση της απόφασης προβλέπεται εντός των προσεχών μηνών, οπότε και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

 

Αθήνα, 21-10-2014


Ο Νομικός Σύμβουλος Της Ομοσπονδίας

Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ

 

http://www.poasy.gr/web/index.php?option=com_content&view=article&id=2041:ekdikasi-sto-ste-tis-aitisis-gia-tin-akyrwsi-tis-ypourgikis-apofasis-peri-xorigisis-efapaks-apo-to-teapasa-sta-31-xronia-asfalisis&catid=109:news-poasy-2014&Itemid=101

Διαβάστηκε 2168 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 9 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ