Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 00:50

ΤΟ ΜΤΣ ΖΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΚΟ

 

Το ΜΤΣ ζητά επιστροφή μερισμάτων με τόκο!

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.paraskhnio.gr

 

«Βόμβα» από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού που ζητά επιστροφή μερισμάτων από όσους έχουν αποκατασταθεί διοικητικώς αλλά δεν επανέρχονται πράγματι στην υπηρεσία.


Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ταμείου, η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη πως αυτοί δεν δικαιούνται αύξηση στο μέρισμα και ζητά την επιστροφή των χρημάτων και μάλιστα εντόκως με 6%, και την εξόφληση των οφειλών σε άτοκες μηνιαίες δόσεις ισόποσες του καταβαλλομένου ή αναλογούντος στους μετόχους μερίσματος, παρότι όπως σημειώνουν πολλοί απόστρατοι αν πήραν χρήματα που δεν έπρεπε τότε μπαίνει αυτόματα θέμα συνυπευθυνότητας και του Ταμείου που τους τα έδινε.

Το ΜΤΣ σε ανακοίνωση του επικαλείται πάντως τη διάταξη του άρθρου 20 (παράγραφος 2) του Ν. 1545/1985 από την οποία προβλέπεται ότι: «Όσοι αποκαθίστανται διοικητικώς καθ' οιονδήποτε τρόπο δεν δικαιούνται συμπληρωματικού μερίσματος ή εφάπαξ βοηθήματος από τα οικεία Μετοχικά Ταμεία και Ταμεία Αλληλοβοηθείας». Τη διάταξη του άρθρου 23 του ΠΔ 10/5-20/7/1926 που ορίζει ότι: «Ο τιθέμενος εις κατάστασιν αποστρατείας και είτα συνεπεία αναγνωρίσεως ταύτης ως παρανόμου δια δικαστικής αποφάσεως ή συμβιβασμού λαμβάνων μισθούς ενεργείας αποδίδει τω Ταμείω τα, διαρκούσης της τοιαύτης αποστρατείας του, ληφθέντα παρ' αυτού μέρισμα εντόκως από της λήψεως εκάστου ως και τας εις τον χρόνον τούτον αναλογούσας κρατήσεις τας υπό των εδαφίων 1, 2, 3 του άρθρου 14 του παρόντος οριζομένας εντόκως αφ' ης ημέρας έδει να ενεργηθώσιν...». Και τέλος την υπ' αρίθμ. 4/2006 Γνωμοδότηση του Γ' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), σύμφωνα με την οποία η διάταξη της παραγράφου 21 του άρθρου 23 του ΠΔ/10/5 – 20/7/1926 τυγχάνει εφαρμογής και στις περιπτώσεις των διοικητικά αποκατασταθέντων Αξιωματικών, στους οποίους κατά την εξαγωγή των αναδρομικών διαφορών ενέργειας – σύνταξης δεν προκύπτει θετικό προς είσπραξη ποσό, (η εν λόγω γνωμοδότηση έγινε αποδεκτή από το ΔΣ/ΜΤΣ με το υπ' αριθμ. 7/7/23-2-2006 Πρακτικό του).

Σημειώνεται πως το ΜΤΣ με το υπ' αριθμ. 9/3/29-5-2002 Πρακτικό του, αποφάσισε πως οι επιβαλλόμενοι στο ποσό του επιστρεπτέου μερίσματος τόκοι, υπολογίζονται για όλες τις περιπτώσεις από το ΜΤΣ με την ημερομηνία έκδοσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ των εγκριτικών διαταγών καταβολής αποδοχών ενέργειας – σύνταξης στους δικαιούχους.

 

Κώστας Αττίας

 

http://www.paraskhnio.gr/to-mts-zita-epistrofi-merismaton-me-to/

Διαβάστηκε 1918 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ