Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 15:50

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

 

Μετά απο 6 χρόνια έρχονται ξανά αυξήσεις στους μισθούς

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.toxrima.gr

 

Η Ετήσια Έρευνα Μισθολογικών Αυξήσεων της Aon Hewitt, στην οποία μετείχαν 120 χώρες (μέσα στις οποίες και η Ελλάδα), και αναφέρει τις προβλέψεις για το πώς θα κινηθούν οι μισθοί το 2015. Για τις ανάγκες της έρευνας κλήθηκαν 80 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς. Φαίνεται, λοιπόν, πως για το 2015 αναμένονται αυξήσεις αμοιβών κατά 2,1% χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα διαφορετικά επίπεδα θέσεων ευθύνης των εργαζομένων.

 

Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες εξακολουθούν να παραμένουν διστακτικές στην αύξηση των παγίων εξόδων τους και στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε εναλλακτικές μορφές αμοιβών και παροχών. Για το 2014 καταγράφεται πραγματική μέση μισθολογική αύξηση 1,9%. Μεγαλύτερες αυξήσεις (2,2%) δόθηκαν στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ ο κλάδος της βιομηχανίας ακολούθησε με αυξήσεις 2,1%, αλλά με προοπτική περαιτέρω ανόδου το 2015.

Σημαντικό κομμάτι των συμμετεχόντων ανέφερε πως η λήψη προληπτικών μέτρων από τις επιχειρήσεις για άμβλυνση του κινδύνου που ενδεχομένως εγκυμονεί η ασάφεια της αγοράς δεν φαίνεται να αφορά τόσο πολύ στη μισθολογική πολιτική τους, τη στιγμή που το 82% των εταιρειών δεν προσβλέπει σε μειώσεις μισθών το 2015. Νέες προσλήψεις έχει πραγματοποιήσει ήδη το 81%, με το 63% να αναφέρει πως οι αποδοχές των νεοπροσλαμβανομένων θα ξεπερνούν το 2015 τα όρια του κατώτατου μισθού.
«Το μέλλον φαίνεται ευοίωνο, καθώς οι εταιρείες προσπερνούν μια δύσκολη συγκυρία, με αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι να προσδοκούν ένα καλύτερο μισθολογικό περιβάλλον», τονίζει ο σύμβουλος σε θέματα Αμοιβών της Aon Hewitt, Νικόλαος Μπαλούτσος.

 

http://www.toxrima.gr/meta-apo-6-chronia-erchonte-xana-afxisis-stous-misthous/

Διαβάστηκε 1956 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ