Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 16:13

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΟΙ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

pote-kai-pws-tha-laboun-ta-anadromika-oi-enstoloi_3.w_l.jpg

 

Πότε και πώς θα λάβουν τα αναδρομικά ένστολοι - δικαστικοί

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.thetoc.gr


Στις 27 Νοεμβρίου οι εν ενεργεία ένστολοι και στις 22 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι ένστολοι θα λάβουν τα πρώτα αναδρομικά. Στις 27 Ιανουαρίου η 1η δόση των δικαστικών.

 

Στις 27 Νοεμβρίου οι εν ενεργεία ένστολοι και στις 22 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι ένστολοι θα λάβουν τα πρώτα αναδρομικά βάσει των σχετικών πρόσφατων αποφάσεων της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των αποδοχών τους. Πάντως, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ΦΕΚ που εκδόθηκε χθες, εκτός από τους εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι ένστολοι θα λάβουν τα αναδρομικά, αφού πρώτα γίνουν οι προβλεπόμενες κρατήσεις.

Η πρώτη δόση που θα λάβουν οι ένστολοι αφορά τα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2014 έως και την 30ή Νοεμβρίου 2014. Επίσης, για τον Δεκέμβριο, θα λάβουν τον νέο αναπροσαρμοσμένο μισθό ή σύνταξη.

 

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά της περιόδου από τον Αύγουστο 2012 μέχρι το τέλος Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ η καταβολή τους θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα γίνει ως εξής:

 

• Εφόσον οι συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση και συγκεκριμένα την 27η Ιανουαρίου 2015. Να σημειωθεί πως για τους συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου

• Εφόσον οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, τότε αυτές θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η 1η δόση θα καταβληθεί την 27η Ιανουαρίου 2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την 27η ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και την 27η Δεκεμβρίου του 2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση. Για τους συνταξιούχους η πρώτη δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βγήκαν στη σύνταξη μέσα στη διετία 2012-2014, η εκκαθάριση και πληρωμή των ποσών της διαφοράς αποδοχών που αφορούν το χρονικό διάστημα της ενέργειας, θα γίνει σε μία δόση την 27/1/2015, από την Υπηρεσία στην οποία υπηρέτησαν κατά το χρόνο της ενέργειας. Η πληρωμή των διαφορών συντάξεων, που αφορούν το υπόλοιπο μέρος αυτής της χρονικής περιόδου, θα γίνει από την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Χορήγησης Συντάξεων Δημόσιου Τομέα.

 

Δικαστικοί

 

Παρόμοια είναι και η αντιμετώπιση των δικαστικών. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το ΦΕΚ, για τους εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) των οποίων:

 

• Οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση την 27η Ιανουαρίου 2015.

• Οι δικαιούμενες συνολικές αναδρομικές διαφορές αποδοχών υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Η 1η δόση θα καταβληθεί την 27η Ιανουαρίου 2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται την 27η ημέρα εκάστου μηνός μέχρι και την 27η Δεκεμβρίου 2017, οπότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση.

 

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/pote-kai-pws-tha-laboun-ta-anadromika-enstoloi---dikastikoi

Διαβάστηκε 2045 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 16:19

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ