Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 20:20

Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ προτρέπει τα Μέλη της στην κατάθεση αγωγών

Σε μια μεγαλειώδη και με απίστευτο παλμό Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, που έγινε στις 13-1-2015 δόθηκε η έναρξη κατάθεσης αγωγών των μελών μας για την δικαστική διεκδίκηση του υπόλοιπου 50% από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον Ν.4093/2012.

Ποιοί δικαιούνται να υποβάλουν αγωγές;

Αγωγές δικαιούνται να υποβάλουν όλα τα μέλη μας, καθώς και όσοι εγγραφούν ως μέλη. Επίσης αγωγές δικαιούνται να υποβάλουν οι χήρες συναδέλφων αφού πρώτα εγγραφούν ΔΩΡΕΑΝ στο Ειδικό Βιβλίο του Σωματείου, το οποίο συστήθηκε μετά από την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου στις 13-01-2015.

Όταν κάποιος αποστρατεύθηκε μετά την εφαρμογή του Ν.4093/2012 δηλαδή το 2013 ή το 2014 και άρα έχει διανύσει ένα χρονικό διάστημα ως εν ενεργεία και ένα χρονικό διάστημα ως συνταξιούχος, που υποβάλει αγωγή;

Σε αυτή την περίπτωση ο συνάδελφος θα πρέπει να υποβάλει αγωγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το χρονικό διάστημα που είναι συνταξιούχος και δεύτερη αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών (καθώς η τωρινή κατάσταση του συνταξιούχου επηρεάζει και η αγωγή δεν επιτρέπεται στον νομό που υπηρετούσε ή στον νομό μόνιμης κατοικίας που δήλωσε κατά την έξοδό του από την υπηρεσία) και να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η περίπτωση συναδέλφων θα διεκδικήσει και προσθετικό εφάπαξ.

Τι χρήματα διεκδικούμε;

Για να βρείτε το μικτό ποσό εκάστου μηνός που διεκδικούμε από την 1-8-2012 μέχρι εκδικάσεως της αγωγής, θα πρέπει να αντιπαραβάλλεται τα σημειώματα συντάξεων του μηνός Δεκεμβρίου 2014 και του Ιανουαρίου 2015 στα μικτά ποσά της βασικής σύνταξης. Δεν είναι εύκολος ο υπολογισμός των καθαρών ποσών, καθόσον αυτά επηρεάζονται από πολλές παραμέτρους.

Πόσο στοιχίζει η κατάθεση αγωγής;

Με μόνο 35 ευρώ και χωρίς άλλη αμοιβή (ποσοστά κλπ), τις αγωγές ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο νομικός μας σύμβουλος Δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ Ιωάννης.

Πως πρέπει να ξεκινήσουμε;

Όλα τα μέλη μας, θα πρέπει να περάσουν από τα γραφεία του Σωματείου στην οδό Προμηθέως 1 (έναντι Δικαστηρίων) για την ταυτοποίηση μέλους και παραλαβή δικαιολογητικών όπως αυτά προκύπτουν από το παρακάτω έγγραφο του νομικού μας γραφείου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να σας δοθούν στα γραφεία του Σωματείου μας.

Διαβάστηκε 3683 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 20:26

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος