Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 22:35

Ανακοίνωση του Σωματείου 28-01-2015

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 17:19

Ένωση Θεσσαλονίκης: "Πότε παραγράφονται οι αναδρομικές μας αποδοχές για την απόφαση ΣτΕ"Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Θεσσαλονίκης

Συνάδελφοι,Επειδή ακούγονται διάφορα σε σχέση με την αναγκαιότητα της κατάθεσης αγωγών για την αξίωση των αναδρομικών αποδοχών μας μετά τη σχετική δικαίωσή μας από το ΣτΕ.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της κατάθεσης των αγωγών από τους συναδέλφους τελευταία από κάθε άλλη Ένωση της χώρας, προκειμένου να αποφύγει την κάθε άσκοπη οικονομική τους επιβάρυνση με δικαστικά έξοδα. Είναι ενδεικτικό ότι σχεδόν όλες οι άλλες Ενώσεις της χώρα από το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο έχουν καταθέσει σχετικές προσφυγές.

Πρέπει να τονιστεί ότι όπως έχουμε ενημερωθεί σχετικά με την παρ. 3 το άρθρ. 140 του νόμου 4270/2014, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο (και ο οποίος ισχύει από 01-01-2015) έχει θεσπιστεί η 2ετής παραγραφή των αξιώσεων όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου (και όχι η πενταετής που ίσχυε παλιότερα). Η έναρξη της διετούς προθεσμίας ξεκινά 60 ημέρες μετά από τότε που παραλάβαμε τα σχετικά έγγραφα προσαρμογής των μισθών μας (Ιανουάριος 2013) και μας γνωστοποιήθηκαν οι περικοπές στον κάθε ένα απο μας.

Για τα ανωτέρω -και λόγω του ότι η διετής παραγραφή συμπληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2015- οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους σχετικά, ώστε αυτοί να λάβουν τις αποφάσεις τους και να πράξουν όπως αυτοί κρίνουν.
Όσοι δε καλοθελητές αποτρέπουν τους συναδέλφους να μην ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους εγκαίρως, πείθοντάς τους ότι αυτά θα μας τα δώσει μόνη της η όποια Κυβέρνηση (κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν) και χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα των συναδέλφων στο Δημόσιο, είναι υπόλογοι των πράξεών τους."

Διαβάστηκε 2927 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 22:41

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 επισκέπτες και κανένα μέλος