Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 10:43

Υπάρχει ελπίδα !!!!!

easy ioanninon kitsios kostasΑπόσπασμα από την ομιλία του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων Κωνσταντίνου Κίτσιου κατά την διάρκεια των εργασιών του 25ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ στην Θεσσαλονίκη όπου εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στο Τ.Ε.Α.Ε.Τ.Δ.Ε.Α.Π.Λ:

………… «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επειδή έγινε πολύς λόγος για τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
   Υπάρχει ένα ταμείο στολίδι, ένα ταμείο το οποίο θεωρώ πως όχι μόνο δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, απεναντίας έπεσε και θύμα παραπληροφόρησης.
   Ένα ταμείο το οποίο πέρασε αλώβητο μέσα από τις συμπληγάδες του χρηματιστηρίου, αλλά και μπόρες όπως αυτή του psi με το κούρεμα των αποθεματικών όλων των άλλων ταμείων μας δεν το άγγιξαν.
   Πρόκειται για το ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ (Τ.Ε.Α.Ε.Τ.Δ.Ε.Α.Π.Λ. - Ν.Π.Ι.Δ.) (πρώην Λ.Α.Μ.Δ.Ε.Α), το οποίο ανεξάρτητα αν ιδρύθηκε από το Εθνικό Τμήμα της ΙΡΑ, από το 2009 λειτουργεί ως Επαγγελματικό Ταμείο αυτόνομα, εποπτευόμενο από τρείς διαφορετικούς μηχανισμούς ελέγχου (Υπουργείο Απασχόλησης, Εθνική Αναλογιστική Αρχή και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), έχοντας βγάλει από πολύ δύσκολη θέση οικογένειες συναδέλφων αλλά και συναδέλφους οι οποίοι δεν στάθηκαν και τόσο τυχεροί στην ζωή τους.
   Προσωπικά με τα ίδια μου τα χέρια, εκπροσωπώντας το ταμείο στο νομό Ιωαννίνων έχω δώσει ουκ ολίγες επιταγές σε συναδέλφους , χήρες και ορφανά.
   Θεμιτό βεβαίως είναι να έχουμε υγεία και να μην μας συμβεί το παραμικρό κατά την διάρκεια της θητείας μας στο σώμα, είτε εντός είτε και εκτός υπηρεσίας και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να εισπράξουμε από το ταμείο μόνο το αποταμιευτικό κομμάτι και την φοροαπαλλαγή των εισφορών μας σε αυτό, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.
   Όμως, επειδή κυρίως λόγω της φύσης του επαγγέλματος μας αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς κι επειδή δεν είμαστε φτιαγμένοι ούτε από σίδερο, ούτε από ατσάλι, για το λόγο αυτό θεωρώ πως αξίζει να δούμε πιο σοβαρά την λειτουργία αυτού του ταμείου, στηρίζοντάς το έμπρακτα αφού αυτό με την σειρά του στηρίζει τον συνάδελφο που εμείς εκπροσωπούμε.
   Πρότασή μου λοιπόν είναι το νέο Δ.Σ που θα προκύψει μετά τις εκλογές, σε συνεργασία με την διοίκηση του ταμείου να προχωρήσουν σε μια από κοινού καμπάνια ενημέρωσης όλων των συναδέλφων μας».

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 επισκέπτες και κανένα μέλος