Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 21:33

poasy 2015Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2015

Αρ. Πρωτ.: 503/4/73

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Δικαστική Δικαίωση Οδοιπορικών Εξόδων έτους 2010»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, νόμιμη έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο την πληρωμή των δαπανών για τα οδοιπορικά έξοδα μετακίνησης του έτους 2010, κατ’ εξαίρεση των κανόνων περί παραγραφής, για το αστυνομικό προσωπικό που μετακινήθηκε κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 46/2015 συνημμένη Πράξη του Ι Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανακλήθηκε προηγούμενη Πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του ίδιου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έκρινε ότι

η δαπάνη είναι νόμιμη και «...επιτρέπεται κατά παρέκκλιση κάθε ειδικής γενικής αλλά και ειδικής διάταξης νόμου...», παρότι δηλαδή έχει υποπέσει στην από το νόμο προβλεπόμενη παραγραφή.

Επίσης, με την ως άνω Πράξη, όπως μας ενημέρωσε ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας μας και χειριστής της θετικής ως άνω πιλοτικής απόφασης, κ. Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ανοίγει ο δρόμος για τη θεώρηση των ενταλμάτων και την πληρωμή οδοιπορικών εξόδων χιλιάδων συναδέλφων αστυνομικών που μετακινήθηκαν το 2010 και από τότε μέχρι και σήμερα το Δημόσιο δεν εκκαθάριζε και δεν εξοφλούσε τα χρήματα αυτά.

Τέλος, αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας θα ξεκινήσει την εκκαθάριση και την καταβολή των οφειλομένων οδοιπορικών εξόδων στους δικαιούχους συναδέλφους μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Διαβάστηκε 1537 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 21:38

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 επισκέπτες και κανένα μέλος