Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 21:33

Δικαστική Δικαίωση Οδοιπορικών Εξόδων έτους 2010

poasy 2015Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2015

                                                  Αρ. Πρωτ.: 503/4/73

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Δικαστική Δικαίωση Οδοιπορικών Εξόδων έτους 2010»

             Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, νόμιμη έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο την πληρωμή των δαπανών για τα οδοιπορικά έξοδα μετακίνησης του έτους 2010, κατ’ εξαίρεση των κανόνων περί παραγραφής, για το αστυνομικό προσωπικό που μετακινήθηκε κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 46/2015 συνημμένη Πράξη του Ι Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανακλήθηκε προηγούμενη Πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του ίδιου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έκρινε ότι

η δαπάνη είναι νόμιμη και «...επιτρέπεται κατά παρέκκλιση κάθε ειδικής γενικής αλλά και ειδικής διάταξης νόμου...», παρότι δηλαδή έχει υποπέσει στην από το νόμο προβλεπόμενη παραγραφή.

Επίσης, με την ως άνω Πράξη, όπως μας ενημέρωσε ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας μας και χειριστής της θετικής ως άνω πιλοτικής απόφασης, κ. Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ανοίγει ο δρόμος για τη θεώρηση των ενταλμάτων και την πληρωμή οδοιπορικών εξόδων χιλιάδων συναδέλφων αστυνομικών που μετακινήθηκαν το 2010 και από τότε μέχρι και σήμερα το Δημόσιο δεν εκκαθάριζε και δεν εξοφλούσε τα χρήματα αυτά.

Τέλος, αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας θα ξεκινήσει την εκκαθάριση και την καταβολή των οφειλομένων οδοιπορικών εξόδων στους δικαιούχους συναδέλφους μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.    

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Διαβάστηκε 3169 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 21:38

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ