Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 13:34

Αθήνα, 16 Απριλίου 2016

Αρ. Πρωτ.: 200/4/175

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Μετά από μια μακρά περίοδο συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα και ατελέσφορων προσπαθειών μας για τη διασφάλιση του ασφαλιστικού μας μέλλοντος μέσω ρητών και κατηγορηματικών δεσμεύσεων των αρμόδιων Υπουργών, η κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή σχέδια νόμου για το ασφαλιστικό και φορολογικό που αντί να εξαιρούν τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ρίχνουν συλλήβδην στον Καιάδα το ένστολο δυναμικό της Χώρας, αδιαφορώντας όχι μόνο για τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά και για την κρισιμότητα των περιστάσεων κατά τις οποίες επιχειρούν τα τελευταία χρόνια.

Αν και έχουμε επισημάνει κατά κόρον τις πληγές που έχουν αφήσει τα προηγούμενα μνημόνια στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, η κυβέρνηση αντί να συνταχθεί με τις εύλογες ανησυχίες μας, προωθεί νέες διατάξεις που έχουν ως αποτέλεσμα νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, απορρίπτοντας το δίκαιο αίτημά μας για τη μη ένταξη των ασφαλιστικών μας φορέων στον ενιαίο φορέα ασφάλισης, τη διατήρηση της αυτονομίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που χορηγεί κύριες συντάξεις στους δημοσίους λειτουργούς και τη διαφύλαξη της αυτοτέλειας του Ταμείου μας (ΤΕΑΠΑΣΑ), προκειμένου να χορηγεί ανεμπόδιστα και εξασφαλισμένα τις παροχές του. Επίσης, αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η κλασική έννοια του εργατικού ατυχήματος ουδεμία σχέση έχει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτιστεί με την αίσθηση καθήκοντος, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία που επιδεικνύει ο αστυνομικός σε συνθήκες ακραία επικίνδυνης και ανθυγιεινής, πολλές φορές, εργασίας.

Διερωτώμεθα πού πήγαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις για την αναγνώριση του λειτουργήματος ως επικινδύνου, αλλά και η στήριξη του αιτήματός μας για την επιστροφή στα ασφαλιστικά μας Ταμεία, των 360.000.000 ευρώ που λεηλατήθηκαν αγρίως με το PSI (ν. 4050/2010).

Διερωτόμαστε, επίσης, πώς εννοεί η κυβέρνηση την προστασία των εισοδημάτων μας, όταν προωθούνται νέες περικοπές και επαχθείς φορολογικές διατάξεις...

Είναι σαφές, ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα απορρίπτει ως απαράδεκτες τις προωθούμενες ρυθμίσεις και διεκδικεί μια άλλη αντιμετώπιση, τέτοια που θα ανυψώνει τον ένστολο διασφαλίζοντάς του συνθήκες αποτελεσματικής λειτουργίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

Τούτων δοθέντων, με απόλυτη πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσές μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ακολουθώντας τα κελεύσματα των καιρών να δώσουν μαζί με τις Ενώσεις τους την πρέπουσα απάντηση στις όποιες προκλήσεις.

Τις προσεχείς ημέρες, ανάλογα με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, θα ανακοινωθούν και από την πλευρά μας οι συγκεκριμένες ενέργειές μας.

Ήγγικεν η ώρα!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος