Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 15:32

Ο ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ, Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Ο ένστολος συνδικαλισμός ανησυχεί και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα για την απόφαση του ΣτΕ, Η σιωπή των αμνών

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr

Τις ανησυχίες τους εξέφρασαν με χθεσινή ανακοίνωση οι ομοσπονδίες και οι ενώσεις των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας, καθώς 10 και πλέον ημέρες από την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, δεν ... κουνιέται φύλλο. Ενώ για τους δικαστικούς "κατέβηκε" αμέσως νομοθετική ρύθμιση, για τη δικαίωση των ένστολων οι κυβερνώντες τηρούν αιδήμονα σιωπή. Από την άλλη πάλι, δεν είναι τυχαίο το χθεσινό... βέτο που ασκήθηκε για τους δικαστικούς από τους 5 βουλευτές της νέας δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων οι δύο πρώην πρόεδροι της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ.

Για ν' ανησυχούν αυτοί, κάτιο παραπάνω θα πρέπει να ξέρουν και σπεύδουν να δηλώσουν τη διαφοροποίηση τους, άσχετα με το εάν θα υπακούσουν ως μη ξεστρατίσαντες από τα μαντρί αμνοί. Όμως για για μην επικρατήσει για τους ένστολους το γκρίζο όσο και μακάβριο απόφθεγμα για τη σιωπή των αμνών πριν από το αναπόφευχτο, οι ομοσπονδίες σπεύδουν κι αυτές να χτυπήσουν καμπάκι κινδύνου προς εαυτούς και αλλήλους.

Έτσι, αν μη τί άλλο διαβάζουμε εμείς στο bloko.gr την αλληλουχία όλων των σδυναφών και μη γεγονότων.

Διαβάστε την ανακοίνωση των ομοσπονδιών.

Παρήλθε ένα δεκαήμερο και πλέον από την δημοσίευση των Αποφάσεων της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε., αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν. 4093/2012. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσφύγαμε εγκαίρως, αποφάνθηκε αμετάκλητα για την αντισυνταγματικότητα των μισθολογικών περικοπών των ενστόλων, επιβάλλοντας ουσιαστικά στο ελληνικό δημόσιο να συμμορφωθεί άμεσα με τα οριζόμενα στις αποφάσεις του, ήτοι:

α) να δρομολογήσει την επιστροφή του μισθολογίου στην προτεραία κατάσταση (2012) και

β) να επιστρέψει τις δικαιούμενες αναδρομικές αποζημιώσεις.

Από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν υπήρξε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος είτε ενημέρωσή μας από τους αρμόδιους Υπουργούς, όπως έχουμε επισήμως ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των χιλιάδων Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών, που υφίστανται τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών, εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή την αγωνία όλων για το αύριο, απαιτώντας σεβασμό και αξιοπρέπεια σε έναν κλάδο εργαζομένων που μάχεται καθημερινά σε συνθήκες πρωτοφανούς ανασφάλειας και εγκατάλειψης.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, άμεσα, με σχετική νομοθετική ρύθμιση να αποκαταστήσει τους μισθούς των ενστόλων εφαρμόζοντας τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ήδη συμμορφούμενη πράττει για τους δικαστικούς.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούν και τον δικό μας κλάδο και με τις ενέργειές τους να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των ενστόλων.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα τελεί σε επαγρύπνηση και εντός των προσεχών ημερών εφόσον δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα ιδίως από την πλευρά της Κυβέρνησης, θα δώσει τις δικές του απαντήσεις."

Διαβάστηκε 1276 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 10:47

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 39 επισκέπτες και κανένα μέλος