Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 22:42

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

 

ΜΟΛΥΝΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
Facebook: Ευχαριστίες στην ΕΛΑΣ για την αποκάλυψη του κακόβουλου λογισμικού

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.ethnos.gr

 

Τις ευχαριστίες του στην Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκφράζει σε ανακοίνωση του το Facebook σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης του κακόβουλου λογισμικού με την κωδική ονομασία "Lecpetex" που μόλυνε παγκοσμίως εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τη σύλληψη δύο ατόμων - δημιουργών του λογισμικού.

 

Στην ανακοίνωση του Facebook μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις τελευταίες απειλές είναι μια πολύπλοκη εργασία, και ο Lecpetex ήταν ένα ιδιαίτερα επίμονο κακόβουλο λογισμικό. Ελπίζουμε ότι αυτό το παράδειγμα θα καταδείξει ότι η συνεργασία μπορεί να είναι χρήσιμη και παραγωγική στο να διακόψουμε τη δράση τέτοιων προγραμμάτων, ιδιαίτερα όταν οι εγκληματίες μεταχειρίζονται κακόβουλα πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες για να επιτύχουν τους στόχους τους».

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Προϊστάμενο της Ελληνικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά την διερεύνηση αυτού του κακόβουλου λογισμικού».

«Όταν καταπολεμούμε κακόβουλα προγράμματα όπως ο Lecpetex», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μαθαίνουμε περισσότερα για τις τεχνικές κακόβουλου λογισμικού - και εφαρμόζουμε αυτή τη γνώση απευθείας στα συστήματα μας, για να βοηθήσουμε τους χρήστες της πλατφόρμας μας να την χρησιμοποιούν ασφαλέστερα και με μεγαλύτερη προστασία».

 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64034433

Διαβάστηκε 2084 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611