Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 10:28

Λίγη μετριοφροσύνη βρε παιδιά...

Καλό θα είναι, ορισμένοι ευτυχώς μόνο, εκεί στην Ένωση να μετριάσουν λίγο την έπαρση και την υπεροψία τους. Έχουν μπερδέψει, παρόλο που δεν είναι τόσο δυσνόητο, τον σκοπό τον οποίο υπηρετούν. Ας ξεκινήσουν λοιπόν λίγο από τα βασικά, δηλαδή την εμπέδωση των σκοπών, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 2 του καταστατικού της Ένωσης.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το προεδρείο της Ένωσης, προέβη με επιτυχία σε μια σειρά από δράσεις όπως αυτές προκύπτουν και από τα πεπραγμένα, που συγκυριακά τώρα μας πλασαρίστηκαν και μάλιστα επαινέθηκαν για αυτές. Με την ίδια λογική όμως, όπως αξιολογείσαι και καρπώνεσαι την επιτυχία, το ίδιο θα είσαι έτοιμος να αποδεχθείς και την κριτική. Μήπως θα πρέπει τα μέλη της Ένωσης να μην έχουν άποψη ή να φιμώνονται ή να έχουν μόνο θετική άποψη ή να έχουν άποψη με προϋποθέσεις λ.χ. όχι χρονικά πριν τις εκλογές?
Αλαζονικές και υπεροπτικές συμπεριφορές θα πρέπει να απομονώνονται, να καταδικάζονται και να θεραπεύονται. Τα μέλη της Ένωσης έχουν δικαίωμα ΚΑΙ στην ενημέρωση ΚΑΙ στην ειλικρίνεια ΚΑΙ στην κριτική ΚΑΙ στην υποστήριξη, έτσι επισημαίνω ξανά, ορισμένοι, μην κουνάτε επιδεικτικά το δάχτυλο, μεθυσμένοι από υπεροψία και διεκδικώντας το αλάθητο.
Στην «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» οι αρχές της Ενότητας (εξού και η πρόταση για ενιαίο ψηφοδέλτιο), της Φιλίας (λυκοφιλίες και εφήμερες συμμαχίες δεν έχουν θέση), της Συλλογικότητας (δεν προωθούνται έτοιμες ιδέες), του Επαγγελματισμού (όχι «επαγγελματίες» δημοσιοσχεσίτες συνδικαλιστές, αλλά συνδικαλιστές με επαγγελματισμό), της Ηθικής (μη προσδοκώντας υπηρεσιακά και προσωπικά οφέλη), της Ειλικρίνειας (αυθεντικοί και όχι απλά αρεστοί), της Ανεξαρτησίας (μη δεσμευμένοι πολιτικά ή υπηρεσιακά, χωρίς εκπτώσεις στις αρχές) και της Προσφοράς (προσφορά με προσανατολισμό πάντα τον συνάδελφο), είναι ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ και αδιαπραγμάτευτες.
Για το λόγο αυτό όσοι ασπάζονται τις Αρχές αυτές, μπορούν και κρίνεται αναγκαίο να στηρίξουν έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια.
ΑΛΑΜΠΟΥΡΤΣΙΔΗΣ  Σάββας
Υποψήφιος με την ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ