Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 00:03

ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ;

 

Είναι κίνδυνος θάνατος για τους αστυνομικούς ο νόμος περί όπλων;

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: www.bloko.gr


Πολλοί θα σπεύσουν ίσως να κάνουν μια διασταλτικού χαρακτήρα ερμηνευτική αναγωγή του τίτλου στα δικαιώματα- περιθώρια της χρήσης του υπηρεσιακού όπλου που επιτρέπει ο νόμος στην περίπτωση μιας κλιμακούμενης απειλής ή ένοπλης συμπλοκής. Όμως η πρόθεση και ο προβληματισμός μας δεν έχει τη συγκεκριμένη αφετηριακή βάση, πολύ δε περισσότερο δεν βάζουμε σε κανενός είδους συζήτηση τις δύο εν ψυχρώ εκτελέσεις αφροαμερικάνων από δολοφόνους αστυνομικούς στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

 

Ο προβληματισμός, που δεν είναι αυτοτελώς δικός μας αλλά αποτελεί "αντιδάνειο" από όλα όσα θέτουν προς συζήτηση ομάδα νομικών με αξιωματικούς της αστυνομίας, είναι εάν και κατά πόσο είναι επικίνδυνα επιβλαβής για τους αστυνομικούς η ανωτατοποίηση ποινικά της κατοχής του καλάσνικοφ, που εξισώθηκε με κακούργημα. Μια ανωτατοποίηση που συντελέστηκε με τη δεύτερη τροποποίηση πριν από περίπου δύο χρόνια του άρθρου 15 του νόμου 2168 του 1993.

Αυτό που στηλιτεύεται είναι πως τόσο οι προοπτικές όσο και οι πιθανότητες μιας ένοπλης συμπλοκής και δη αιματηρής, αυξήθηκαν με μαθηματική πρόοδο καθώς ο κάτοχος ενός τέτοιου όπλου δεν διστάζει να το χρησιμοποιήσει γνωρίζοντας πως αυτή καθαυτή η κατοχή συνιστά αδίκημα ίδιου επιπέδου με αυτό της ανθρωποκτονίας! Συνεπώς, το κίνητρο για να διαφύγει ανοίγοντας πυρ κατά αστυνομικών ενός κακοποιού-κατόχου όπλου καλάσνικοφ, είναι απείρως μεγαλύτερο από τον κάτοχο οποιουδήποτε άλλου όπλου που μάλλον δέχεται πειθήνια τον έλεγχο.

Και όπωςδιαπιστώνουμε πλέον, η Ελλάδα απώλεσε το προνόμιο ως η μοναδική χώρα τέλεσης ένοπλων ληστειών με καλάσνικοφ. Στο κλάμπ προστέθηκε και η Γαλλία, εξαιτίας των δραστών που χτύπησαν πρόσφατα την αυτοκινητοπομπή ενός σαουδάραβα κροίσου.

 

http://www.bloko.gr/kinigi-opla/einai-kindynos-thanatos-gia-toys-astynomikoys-o-nomos-peri-oplwn.html

Διαβάστηκε 2706 φορές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 21 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ