Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 00:58

ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ...

PANELLADIKH_THESSALONIKH.jpg

 

ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

 

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "ΜΑΧΗ" της Ένωσης Αστυνομικών Ε.Α. Θεσσαλονίκης: www.apostratoithessalonikis.gr

 

Απόγευμα Κυριακής 26 Μαρτίου 2000. Περίπου 100 άτομα επιτέθηκαν στο Α.Τ. Άνω Πόλης, προκαλώντας πολλές και σοβαρές υλικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας Συνάδελφος. Ο γράφων και η παρέα μου, ακόμα τεσσάρων Συναδέλφων, σειρές και νεοεξερχόμενοι και οι πέντε, που υπηρετούσαμε τότε στο Α.Τ. Άνω Πόλης, είχαμε ραντεβού για καφέ, αλλά η είδηση της επίθεσης στο Τμήμα μας, μας έκανε να σπεύσουμε άμεσα σ' αυτό, λίγη ώρα μετά το συμβάν.


Ταυτόχρονα με εμάς, έφτασε σύσσωμο και το τότε Δ.Σ. της ΕΑΥΝΘ, το οποίο προέβη σε έκτακτη συνεδρίαση, λόγω της επίθεσης στο Τμήμα της Άνω Πόλης και μάλιστα σε χώρο που είχε υποστεί εκτεταμένες καταστροφές. Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότεροι Συνάδελφοι έφταναν αυθόρμητα. Έτσι για αρκετές ώρες, το Δ.Σ. της ΕΑΥΝΘ και αρκετοί Συνάδελφοι παραμέναμε στο σημείο, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στους Συναδέρφους μας, που είχαν Υπηρεσία εκείνο το απόγευμα.
Συμβάντα όπως το παραπάνω, με την άμεση και ορθή αντίδραση του Δ.Σ. του Σωματείου μας, είχαν σαν αποτέλεσμα, να μας δίνει μια σιγουριά και μια υψηλή αίσθηση αλληλεγγύης, γι' αυτό και η συμμετοχή των απλών Μελών σε κάθε λογής εκδηλώσεις του (πορείες, Γενικές Συνελεύσεις, εκλογές κτλ) ήταν τότε μαζική και δυναμική. Υπήρχε μια ιδιαίτερη "χημεία" και μια ειλικρινής αμφίδρομη σχέση στήριξης, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, ανάμεσα στο Δ.Σ. του Σωματείου μας και στα Μέλη του. Το Σωματείο ήταν πάντοτε δίπλα στους Συναδέλφους της Θεσσαλονίκης και οι Συνάδελφοι πάντοτε δίπλα στο Σωματείο.
Σήμερα, τα περισσότερα Μέλη του τότε Δ.Σ. της ΕΑΥΝΘ, είναι Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Εν Αποστρατεία Θεσσαλονίκης και η "χημεία" για την οποία σας μίλησα παραπάνω, εξακολουθεί να υφίσταται, ίδια όπως τότε, γεγονός που αποδεικνύεται από τη μαζικότητα της συμμετοχής των Εν Αποστρατεία Συναδέλφων μας, στις εκδηλώσεις και τα καλέσματα του Σωματείου των Αποστράτων.
Μεγάλο στοίχημα, όλων ημών των νεότερων Συνδικαλιστών, είναι να ανακαλύψουμε ξανά αυτή τη "χημεία" και να επανεργοποιήσουμε την ειλικρινή αμφίδρομη σχέση, ανάμεσα σε εμάς και τους Συναδέλφους Μελών του Σωματείου μας. Όπως παλιά...

 

Αρχιφύλακας ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης
Μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντιπρόσωπος της ΕΑΥΘ στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Γενικός Γραμματέας I.P.A. Θεσσαλονίκης
Ιδρυτικό Μέλος της «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

 

Διαβάστε το περιοδικό στο:

http://www.apostratoithessalonikis.gr/images/yliko/periodiko/maxi_02.pdf

Διαβάστηκε 6446 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015 18:10
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΕΛΛΑΔΑΡΑ... ΟΛΕ! ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! »

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Serbian

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ipa2020-t01-prosfores

Online τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (n.18)

dinami18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ WIND

www.diktyoshopvip.gr

Μπες τώρα στο
κάνε εγγραφή δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού που έχεις από τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και αξιοποίησε τις εκπληκτικές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. ΔΙΚΤΥΟ - Κ. Καραμανλή 143 Θεσ/νίκη. Τηλ. 2310-311611

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ